Špenátové halušky s bryndzou a slaninkou

Vyskúšajte chutnú a zároveň zdravšiu formu slovenského národného jedla.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
100 Receptov

Postup receptu

  1. Špenát si s trochou vody vymixujeme do hladka.

  2. Špenát, vodu, múku a štipku soli zmiešame tak, aby sa nám vytvorilo polotuhé cesto.

  3. Cesto cez sitko na halušky pridávame do osolenej, vriacej vody. Čakáme, kým halušky vyplávajú na vrch, varíme asi 1 min a vyberieme ich.

  4. Bryndzu vymiešame s trochou mlieka a jogurtu, aby nám vznikla stredne hustá omáčka.

  5. Omáčku zmiešame s haluškami. Na vrch pridáme opečené kúsky slaninky.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Palacinky na sladko s džemom a ovocím

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
šalát
rýchle šalát zdravé

Citrónovo-krevetový šalát

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Čínske cibuľové palacinky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
burger

Hamburger ako z reštaurácie

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
frittata
raňajky

Frittata

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút