Špenátové halušky s bryndzou a slaninkou

Vyskúšajte chutnú a zároveň zdravšiu formu slovenského národného jedla.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.57
229 Receptov

Postup receptu

  1. Špenát si s trochou vody vymixujeme do hladka.

  2. Špenát, vodu, múku a štipku soli zmiešame tak, aby sa nám vytvorilo polotuhé cesto.

  3. Cesto cez sitko na halušky pridávame do osolenej, vriacej vody. Čakáme, kým halušky vyplávajú na vrch, varíme asi 1 min a vyberieme ich.

  4. Bryndzu vymiešame s trochou mlieka a jogurtu, aby nám vznikla stredne hustá omáčka.

  5. Omáčku zmiešame s haluškami. Na vrch pridáme opečené kúsky slaninky.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Zapečené cestoviny

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Vianočný majonézový šalát

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
polievky

Gulášová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
raňajky

Zdravé domáce müsli

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
cuketa
málo kalórií rýchly recept zdravé

Plnené cukety

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
syrníky
rýchle raňajky zdravé

Syrníky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút