Špenátové halušky s bryndzou a slaninkou

Vyskúšajte chutnú a zároveň zdravšiu formu slovenského národného jedla.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
11 Receptov

Postup receptu

  1. Špenát si s trochou vody vymixujeme do hladka.

  2. Špenát, vodu, múku a štipku soli zmiešame tak, aby sa nám vytvorilo polotuhé cesto.

  3. Cesto cez sitko na halušky pridávame do osolenej, vriacej vody. Čakáme, kým halušky vyplávajú na vrch, varíme asi 1 min a vyberieme ich.

  4. Bryndzu vymiešame s trochou mlieka a jogurtu, aby nám vznikla stredne hustá omáčka.

  5. Omáčku zmiešame s haluškami. Na vrch pridáme opečené kúsky slaninky.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Špenátové halušky s bryndzou a slaninkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Palacinky na sladko s džemom a ovocím

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Cesnaková nátierka so syrom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Ryžový nákyp so slivkovým kompótom

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Bolonské špagety s mletým mäsom a bazalkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Brokolicová krémová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút