Špenátové halušky s bryndzou a slaninkou

Vyskúšajte chutnú a zároveň zdravšiu formu slovenského národného jedla.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
178 Receptov

Postup receptu

  1. Špenát si s trochou vody vymixujeme do hladka.

  2. Špenát, vodu, múku a štipku soli zmiešame tak, aby sa nám vytvorilo polotuhé cesto.

  3. Cesto cez sitko na halušky pridávame do osolenej, vriacej vody. Čakáme, kým halušky vyplávajú na vrch, varíme asi 1 min a vyberieme ich.

  4. Bryndzu vymiešame s trochou mlieka a jogurtu, aby nám vznikla stredne hustá omáčka.

  5. Omáčku zmiešame s haluškami. Na vrch pridáme opečené kúsky slaninky.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

cuketa
cuketa fit recept rýchly recept zdravé

Cuketové supreme

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
šalát
rýchle šalát zdravé

Šalát z fazule a cíceru

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Čínske rezance so zeleninou a Pak Choi

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
indický dhal
indická kuchyňa

Indický dhal

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Jahňacie kotlety s glazovanou mrkvou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
Bruschetta talianska kuchyňa

Bruschetta Margherita

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút