Bavorské dolky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Do preosiatej múky pridáme rozdrobené droždie, cukor, vajce, soľ a vlažné mlieko, v ktorom je rozpustené maslo. Vypracujeme na cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť.

  2. Vykysnuté cesto na pomúčenom lopári rozvaľkáme asi na hrúbku 2 cm a okrúhlou formičkou vykrajujeme dolky.

  3. Necháme ich vykysnúť asi 15 minút pod utierkou a potom vyprážame v horúcom oleji. Nakoniec ich potrieme lekvárom a posypeme tvarohom a cukrom. Môžeme ich zdobiť šľahačkou, sladkým snehom alebo ovocnou penou. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Ryba na modro

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Orechové zákusky

Náročnosť