Bavorské dolky 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Do preosiatej múky pridáme rozdrobené droždie, cukor, vajce, soľ a vlažné mlieko, v ktorom je rozpustený tuk. Dobre vypracujeme na cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenom lopári rozvaľkáme asi na hrúbku 2 cm a okrúhlou formičkou vykrajujeme dolky. Znovu ich dáme vykysnúť a potom vyprážame v horúcom tuku. Nakoniec ich potrieme lekvárom a posypeme strúhaným tvarohom a cukrom. Môžeme ich zdobiť šľahačkou, sladkým snehom alebo ovocnou penou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená