Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Umytý hovädzí jazyk uvaríme. Uvarený ešte teplý olúpeme a necháme v pare, aby sa nevysušil. Pred podávaním ho pokrájame na hrubšie plátky.
Omáčka: Na oleji opražíme očistenú pokrájanú zeleninu, na kolieska pokrájanú cibuľu a celé nové korenie, pridáme múku a upražíme do červena. Keď je základ dostatočne sfarbený, pridáme paradajkový pretlak, ríbezľový lekvár, cukor, soľ, citrónovú šťavu alebo ocot, zalejeme vývarom z jazyka a varíme asi ¾ hodiny. Uvarenú omáčku pretrieme, pridáme hrozienka, olúpané mandle pokrájané na rezance, červené víno a ešte raz ju necháme zovrieť. Podávame s ryžou, tarhoňou, knedľou alebo s makarónmi.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená