Bažant na smotane

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Odležaného a očisteného bažanta vypitveme, umyjeme a prešpikujeme prúžkami slaniny. Do roztopeného masla pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a celé čierne korenie, opražíme, vložíme bažanta prsiami nadol a za občasného potierania maslom a podlievania polievkou z kostí alebo vriacou vodou upečieme do červená. Potom bažanta obrátime a upečieme aj z druhej strany do červená. Do šťavy nalejeme smotanu, podľa chuti pridáme postrúhaný chren a bažanta dusíme ešte asi 20 minút. Upečeného bažanta pokrájame na porcie a upravíme na teplú misu. Omáčku ešte chvíľu povaríme, okyslíme citrónovou šťavou, trocha precedíme na bažanta a zvyšok precedenej omáčky nalejeme do omáčnika.
Podávame s ryžou alebo s cestovinou a s brusnicovým alebo iným kompótom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kysnuté koláče bez mlieka s tvarohom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Džatky

Náročnosť

Kakaove cestoviny 1.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Kakaová saláma

Náročnosť