Bažant na smotane

Odležaného a očisteného bažanta vypitveme, umyjeme a prešpikujeme prúžkami slaniny. Do roztopeného masla pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a celé čierne korenie, opražíme, vložíme bažanta prsiami nadol a za občasného potierania maslom a podlievania polievkou z kostí alebo vriacou vodou upečieme do červená. Potom bažanta obrátime a upečieme aj z druhej strany do červená. Do šťavy nalejeme smotanu, podľa chuti pridáme postrúhaný chren a bažanta dusíme ešte asi 20 minút. Upečeného bažanta pokrájame na porcie a upravíme na teplú misu. Omáčku ešte chvíľu povaríme, okyslíme citrónovou šťavou, trocha precedíme na bažanta a zvyšok precedenej omáčky nalejeme do omáčnika.
Podávame s ryžou alebo s cestovinou a s brusnicovým alebo iným kompótom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ