Držky na tirolský spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Dobre očistené držky v slanej vode alebo v zeleninovom vývare uvaríme do mäkka a vychladnuté nakrájame na tenké rezančeky asi 5 cm dlhé. V kastróle rozpálime olej, do neho nasypeme strúhanku a do zlatista ju upražíme, pridáme kečup, rozotretý cesnak, soľ, mleté čierne korenie, nakrájané držky, podlejeme trochou vývaru z držiek dobre premiešame a asi 6 minút dusíme. Pred podávaním primiešame k držkám nastrúhaný tvrdý syr a jemne posekanú petržlenovú vňať. Dodávame s varenými zemiakmi alebo cestovinou. (Namiesto čerstvých môžeme použiť aj mrazené držky).

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Plnené rajčiaky 1.

Náročnosť

Zimný koláč s broskyňami a Milenou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Ryba na modro

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút