Recept na „sillmacka“

„Sillmacka“ (sendvič so sleďom) je tradičná Švédska pochúťka, ktorá nesmie chýbať na oslavách letného slnovratu (Midsommar).

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.66
3289 Receptov

Ingrediencie

4 krajce chleba (ideálne doma upečený ražný chlieb)
Maslo
Akýkoľvek sleď, 3 – 4 kúsky
Plátky natvrdo uvareného vajíčka
Kyslá smotana
Nasekaná pažítka

Postup receptu

Je to veľmi jednoduché, určite sa nemôžete pomýliť. Chlieb natrite maslom. Pridajte plátky vajíčka, kúsky sleďa a navrch lyžičku kyslej smotany. Posypte nasekanou pažítkou. A je to!

„Sillmacka“ (sendvič so sleďom) sa vo Švédsku podáva ako predjedlo, chuťovka medzi hlavnými chodmi alebo ako samostatné jedlo na „švédske stoly“, ktoré nesmie chýbať ani na oslavách letného slnovratu (Midsommar).

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená