Bolonské špagety

Pripravili sme bolonské špagety s tradičnou talianskou mäsovou omáčkou, ktorej názov prezrádza miesto pôvodu – mesto Bologna. Omáčka je univerzálna a v talianskej kuchyni sa používa aj na prípravu iných typov cestovín, často napríklad lasagne alla bolognese.  Za nás najlepšie funguje práve so špagetami klasickými alebo širokými, teda tagliatelle. Druh mäsa je rovnako na Vás, môžete použiť mleté bravčové, hovädzie, teľacie alebo mix. Taliani používajú špeciálny typ slaniny – pancettu. Ak ju nezoženiete, môžete použiť našu klasickú slaninu z bôčiku.

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Gurmán recepty

Viac od autora

Rýchla tuniaková nátierka
fit recept rýchly recept zdravé

Rýchla tuniaková nátierka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Malinový koláč s tvarohovým krémom
Dezerty fit recept malinový koláč

Malinový koláč s tvarohovým krémom

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
Domáce anglické slaninové rožky
anglické rožky nápad na raňajky slanina

Domáce anglické slaninové rožky

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
Letný grécky šalát
rýchly recept šalát zdravé

Letný grécky šalát

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Perníkový vaječný likér - recept
likér vianoce

Perníkový vaječný likér

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Kuracie rizoto s hráškom a hubami
hríby obed zdravé jedlo

Kuracie rizoto s hráškom a hubami

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút