Bolonské špagety

Pripravili sme bolonské špagety s tradičnou talianskou mäsovou omáčkou, ktorej názov prezrádza miesto pôvodu – mesto Bologna. Omáčka je univerzálna a v talianskej kuchyni sa používa aj na prípravu iných typov cestovín, často napríklad lasagne alla bolognese.  Za nás najlepšie funguje práve so špagetami klasickými alebo širokými, teda tagliatelle. Druh mäsa je rovnako na Vás, môžete použiť mleté bravčové, hovädzie, teľacie alebo mix. Taliani používajú špeciálny typ slaniny – pancettu. Ak ju nezoženiete, môžete použiť našu klasickú slaninu z bôčiku.

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Gurmán recepty

Viac od autora

Avokádové guacamole
avokádo vegan zdravé

Avokádové guacamole

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Domáci zázvorový shot
rýchly recept zázvor zdravé

Domáci zázvorový shot

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Fúkané kokosové rožky
kokosové rožky vianoce vianočné recepty

Fúkané kokosové rožky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
Talianske ryžové guľky
talianska kuchyňa tip na obed Vegetariánske jedlo

Talianske ryžové guľky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
Domáca tatárska omáčka
Majonéza omáčka tatárska omáčka

Domáca tatárska omáčka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Karfiolové karbonátky s mozzarellou
obed rýchly recept Vegetariánske jedlo

Karfiolové karbonátky s mozzarellou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút