Logo Mobile
Zoznam Mobile

Bolonské špagety

Bolonské špagety
Foto: Gurman

Pripravili sme bolonské špagety s tradičnou talianskou mäsovou omáčkou, ktorej názov prezrádza miesto pôvodu – mesto Bologna. Omáčka je univerzálna a v talianskej kuchyni sa používa aj na prípravu iných typov cestovín, často napríklad lasagne alla bolognese.  Za nás najlepšie funguje práve so špagetami klasickými alebo širokými, teda tagliatelle. Druh mäsa je rovnako na Vás, môžete použiť mleté bravčové, hovädzie, teľacie alebo mix. Taliani používajú špeciálny typ slaniny – pancettu. Ak ju nezoženiete, môžete použiť našu klasickú slaninu z bôčiku.

Náročnosť
Čas prípravy
2 hod.
Čas varenia
2 hod.
Celkový čas
4 hod.
Bolonské špagety
Foto: Gurman

Gurmán recepty

Viac od autora

Kuracie kúsky v pomarančovej omáčke

Náročnosť
Čas prípravy
30 min.

Koložvárska kapusta z plechu

Náročnosť
Čas prípravy
1 hod. 30 min.

Plnená paprika v paradajkovej omáčke

Náročnosť
Čas prípravy
2 hod. 30 min.

Bravčová panenka s horčicovou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
1 hod.

Rýchla raňajková granola

Náročnosť
Čas prípravy
15 min.

Banánové muffiny s čokoládou

Náročnosť
Čas prípravy
30 min.