Bruschetta Margherita

Preneste sa s nami do slnečného Talianska s touto skvelou bruschettou! Slúži ako ideálne letné predjedlo.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
178 Receptov

Ingrediencie

1 bageta

4 pl extra panenský olivový olej

1/2 čl čierne korenie

1 čl soľ

4 lístky bazalky

1 ks strúčik cesnaku

125 g mozzarella

40 g parmezán

1 čl balsamico ocot

1/2 čl oregano

 

Postup receptu

  1. Bagetu si rozrežeme na 1 cm hrubé kolieska. Ak nemáme bagetu, stačí kľudne žemľa, focaccia či kváskový chlieb.

  2. Kolieska bagety potrieme olivovým olejom, posypeme parmezánom a dáme predpiecť do rozohriatej rúry na 190°C po dobu 4 minút.

  3. Paradajky, bazalkové listy a cesnak nakrájame nadrobno, zmiešame v miske so soľou, čiernym korením, oreganom a lyžicou extra panenského olivového oleja a ak chceme, tak aj s kvapkou balsamico octu.

  4. Paradajkovú zmes natrieme na predpečené bagetové kolieska, navrch dáme nadrobno nakrájanú mozzarellu a dáme opäť zapiecť do rúry vyhriatej na 190 na dobu približne 5-7 minút.

  5. Ako ozdobu môžeme použiť lístky čerstvej bazalky.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Šošovicový prívarok

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
cuketa
málo kalórií rýchly recept zdravé

Plnené cukety

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Koláčik v hrnčeku

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
kačacie mäso

Kačacie prsia so slivkovou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
bryndzové halušky

Bryndzové halušky na tradičný slovenský spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
guličky
desiata rýchle zdravé

Guľky z ovsených vločiek

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút