Bruschetta Margherita

Preneste sa s nami do slnečného Talianska s touto skvelou bruschettou! Slúži ako ideálne letné predjedlo.
Preneste sa s nami do slnečného Talianska s touto skvelou bruschettou! Slúži ako ideálne letné predjedlo.
1 bageta
4 pl extra panenský olivový olej
1/2 čl čierne korenie
1 čl soľ
4 lístky bazalky
1 ks strúčik cesnaku
125 g mozzarella
40 g parmezán
1 čl balsamico ocot
1/2 čl oregano
Bagetu si rozrežeme na 1 cm hrubé kolieska. Ak nemáme bagetu, stačí kľudne žemľa, focaccia či kváskový chlieb.
Kolieska bagety potrieme olivovým olejom, posypeme parmezánom a dáme predpiecť do rozohriatej rúry na 190°C po dobu 4 minút.
Paradajky, bazalkové listy a cesnak nakrájame nadrobno, zmiešame v miske so soľou, čiernym korením, oreganom a lyžicou extra panenského olivového oleja a ak chceme, tak aj s kvapkou balsamico octu.
Paradajkovú zmes natrieme na predpečené bagetové kolieska, navrch dáme nadrobno nakrájanú mozzarellu a dáme opäť zapiecť do rúry vyhriatej na 190 na dobu približne 5-7 minút.
Ako ozdobu môžeme použiť lístky čerstvej bazalky.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ