Bruschetta Margherita

Preneste sa s nami do slnečného Talianska s touto skvelou bruschettou! Slúži ako ideálne letné predjedlo.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Ingrediencie

1 bageta

4 pl extra panenský olivový olej

1/2 čl čierne korenie

1 čl soľ

4 lístky bazalky

1 ks strúčik cesnaku

125 g mozzarella

40 g parmezán

1 čl balsamico ocot

1/2 čl oregano

 

Postup receptu

  1. Bagetu si rozrežeme na 1 cm hrubé kolieska. Ak nemáme bagetu, stačí kľudne žemľa, focaccia či kváskový chlieb.

  2. Kolieska bagety potrieme olivovým olejom, posypeme parmezánom a dáme predpiecť do rozohriatej rúry na 190°C po dobu 4 minút.

  3. Paradajky, bazalkové listy a cesnak nakrájame nadrobno, zmiešame v miske so soľou, čiernym korením, oreganom a lyžicou extra panenského olivového oleja a ak chceme, tak aj s kvapkou balsamico octu.

  4. Paradajkovú zmes natrieme na predpečené bagetové kolieska, navrch dáme nadrobno nakrájanú mozzarellu a dáme opäť zapiecť do rúry vyhriatej na 190 na dobu približne 5-7 minút.

  5. Ako ozdobu môžeme použiť lístky čerstvej bazalky.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

steak

Steak z hovädzej sviečkovice

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Čínske rezance so zeleninou a Pak Choi

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
polievky

Gulášová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
polievky

Mrkvová krémová polievka s hokkaido tekvicou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Koláč

Malinová bublanina s dotykom vanilky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
cheesecake

Pravý americký cheesecake

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút