Mrkvová krémová polievka s hokkaido tekvicou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Postup receptu

  1. V hrnci si rozpálime olej. Do oleja pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a opražíme do zlatista. Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a chvíľku popražíme.

  2. K zmesi pridáme nakrájanú mrkvu, hokkaido tekvicu soľ, čierne korenie, zázvor a chvíľku opečieme.

  3. Pridáme zeleninový vývar, zemiaky a varíme až kým nám polievka nezovrie. Potom plameň stíšime a varíme ďalších 30 minút.

  4. Keď sú zemiaky uvarené, celú zmes rozmixujeme tyčovým mixérom. Na záver pridáme smotanu na varenie a varíme približne 2-3 minúty. Polievku servírujeme s kvapkou tekvicového oleja a opečenými tekvicovými semienkami. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Jahodové guľky

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
steak

Steak z hovädzej sviečkovice

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Čínske cibuľové palacinky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
burger

Hamburger ako z reštaurácie

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
bryndzové halušky

Bryndzové halušky na tradičný slovenský spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Bravčová panenka s gorgonzolovou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút