Čokoládová torta 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme kakao s múkou a tuhý sneh. Zľahka premiešame, vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme v stredne teplej rúre. Vychladnutú tortu dvakrát vodorovne prerežeme na plátky, ktoré potrieme krémom a uložíme na seba. Tortu polejeme čokoládovou polevou a zdobíme krémom pomocou vrecka s rúrkou.

Krém: Mlieko dáme variť. V malom množstve studeného mlieka rozmiešame maizenu, žĺtok a kakao. Keď mlieko vrie, prilejeme za stáleho miešania mlieko s maizenou, so žĺtkom a s kakaom. Maslo vymiešame s cukrom a po častiach primiešame doň vychladnutý krém a rum. Čokoládovú tortu môžeme zdobiť kandizovaným ovocím.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená