Pečená šťuka na slanine

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Ingrediencie

800 g mäsa zo šťuky
soľ
20 g hladkej múky
30 g masti
30 g údenej slaniny
600 g v šupe uvarených zemiakov
30 g cibule

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Očistenú, umytú a osušenú šťuku pokrájame na porcie, posolíme ich a obalíme v hladkej múke. V masti na pekáčiku rozškvaríme na rezance nakrájanú slaninu, opražíme na nej z oboch strán pripravené kúsky ryby a vyberieme ich na tanier. Do zvyšku tuku pridáme nadrobno posekanú cibuľu a za stáleho miešania ju necháme zapeniť. Potom do nej dáme uvarené, očistené a na plátky pokrájané zemiaky, posolíme ich, poukladáme na ne pripravené porcie ryby a vo vopred vyhriatej rúre asi 10 – 20 minút pečieme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená