Čokoládová torta 2.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Maslo vymiešame, pridáme cukor, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru, vanilku alebo vanilínový cukor a miešame ešte pol hodiny. Potom prisypeme postrúhanú čokoládu a zľahka po častiach primiešame múku a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Cesto rozotrieme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a v mierne teplej rúre upečieme. Studenú tortu prekrojíme, naplníme plnkou, spojíme, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme zvyšným krémom a čerešňami alebo višňami.
Čokoládová plnka: Maslo s práškovým a vanilínovým cukrom vymiešame do peny, pridáme žĺtok a zmäknutú čokoládu alebo kakao.
Čokoládová poleva: Zmäknutú čokoládu vymiešame s kúskom masla dohladka. Ak je poleva hustá, rozriedime ju vriacou vodou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Teľacie fašírky s rozmarínom

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút

Fánky II

Náročnosť