Demikát

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.66
3288 Receptov

Ingrediencie

1,5 l vody
1 cibuľa
soľ a korenie
200 g zemiakov
1 ČL mletej červenej papriky
½ ČL rasce
125 g Liptov Bryndze
100 ml sladkej smotany
2 krajce čierneho chleba
1 PL lyžica masti

Postup receptu

Do vody dáme variť očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľku, na kocky nakrájané zemiaky, mletú červenú papriku a potlčenú rascu. Varíme tak dlho, kým zemiaky nezmäknú.

Jedinečnú Liptov Bryndzu dáme do polievkovej misy a dobre vymiešame so smotanou. Následne túto zmes prilejeme k zemiakom s cibuľkou a všetko dobre rozmixujeme.

Výsledok nášho kulinárskeho snaženia nalejeme do tanierov, a pokiaľ už
pomocníci stihli pokrájať čierny chlieb na kocky a opražiť ho na rozpálenej masti, nasypeme ho do zmesi.

Polievku môžeme posypať posekanou pažítkou, trebuľkou alebo
kôprom. Ostáva už len dozdobiť tanier zeleninou a pustiť sa do toho!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená