Demikát

1,5 l vody
1 cibuľa
soľ a korenie
200 g zemiakov
1 ČL mletej červenej papriky
½ ČL rasce
125 g Liptov Bryndze
100 ml sladkej smotany
2 krajce čierneho chleba
1 PL lyžica masti
Do vody dáme variť očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľku, na kocky nakrájané zemiaky, mletú červenú papriku a potlčenú rascu. Varíme tak dlho, kým zemiaky nezmäknú.
Jedinečnú Liptov Bryndzu dáme do polievkovej misy a dobre vymiešame so smotanou. Následne túto zmes prilejeme k zemiakom s cibuľkou a všetko dobre rozmixujeme.
Výsledok nášho kulinárskeho snaženia nalejeme do tanierov, a pokiaľ už
pomocníci stihli pokrájať čierny chlieb na kocky a opražiť ho na rozpálenej masti, nasypeme ho do zmesi.
Polievku môžeme posypať posekanou pažítkou, trebuľkou alebo
kôprom. Ostáva už len dozdobiť tanier zeleninou a pustiť sa do toho!
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ