Dobré citrónové rezy

5 vajec
150 g práškového cukru
šťava a kôra z citróna
120 g hrubej múky
Plnka:
6 lyžíc mlieka
3 žĺtky
40 g práškového cukru
60 g masla
50 g posekaných orechov
Citrónová poleva:
180 g práškového cukru
1 lyžica vriacej vody
2 lyžice citrónovej šťavy
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a primiešame k nemu práškový cukor, žĺtky, nastrúhanú citrónovú kôru, citrónovú šťavu a múku. Všetko spolu premiešame a nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do teplej rúry a upečieme. Upečené a vychladnuté prekrojíme naplníme plnkou a polejeme citrónovou polevou.
Plnka: V mlieku rozmiešame žĺtky, cukor a vo vriacej vode za stáleho miešania uvaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť a občas zamiešame. Maslo vymiešame a pridáme k nemu nasekané orechy. Zmiešame spolu s vychladenou plnkou.
Citrónová poleva: Cukor zalejeme vriacou vodou, citrónovou šťavou a spolu miešame na hustú a lesklú polevu. Miešame asi ½ hodiny.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ