Nescafé múčnik

30 dkg polohrubá múka
15 dkg práškového cukru
10 dkg rozpusteného masla (vlažného)
3 lyžice oleja
2 vajcia
1 lyžica nescafé
3 lyžica kakaa
1/4 l mlieka
1 lyžica rumu
1 prášok do pečiva
Poleva:
čokoláda na varenie
kyslá smotana
Do misy dáme muku s práškom do pečiva, kakao, nescafé, cukor, vajce, mlieko, olej, tuk, rum.
Poriadne zmiešame a dáme na vymazaný stredný plech. Pečieme na 180 stupňoch asi 15 minút!!
Po vychladnutí polejeme polevou.
(Ja som poradie trošku zmenila, tak že som v mixéri vymiešala najskôr vajcia, s cukrom a maslom, potom mlieko, olej, nescafe, rum, kakao a na záver išiel prášok do pečiva spolu s múkou – všetko v jednej mise mixéra. Nevymastila som plech, ale použila som papier na pečenie.)
Poleva:
Čokoládu na varenie (kľudne i mliečnu) rozpustíme v mikrovlnej trúbe a do nej vmiešame jednu celú kyslú smotanu. Celé to rozotrieme na dezert.
Doporučujem dať do čokolády dve kyslé smotany – aby bolo dosť plnky. A podľa rady maminy mojej kamošky som to ešte vylepšila vyšľahanou šľahačkou (2 ks) v mixéri (použila som z Metra – veľmi dobre držala tvar, nedala som stužovač). Ozdobila som to tekutým Grankom – nádherne sa to vynímalo na bielej šľahačke.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ