Ingrediencie
30 dkg polohrubá múka
15 dkg práškového cukru
10 dkg rozpusteného masla (vlažného)
3 lyžice oleja
2 vajcia
1 lyžica nescafé
3 lyžica kakaa
1/4 l mlieka
1 lyžica rumu
1 prášok do pečiva
Poleva:
čokoláda na varenie
kyslá smotana
- 300 g Múka polohrubá
- 150 g Cukor práškový
- 100 g Maslo
- 3 pl Olej stolný
- 2 ks Vajce
- 3 pl Kakao
- 250 ml Mlieko polotučné
- 1 ks Kypriaci prášok
- 1 pl Rum
- 1 pl Káva
Postup receptu
Do misy dáme muku s práškom do pečiva, kakao, nescafé, cukor, vajce, mlieko, olej, tuk, rum.
Poriadne zmiešame a dáme na vymazaný stredný plech. Pečieme na 180 stupňoch asi 15 minút!!
Po vychladnutí polejeme polevou.
(Ja som poradie trošku zmenila, tak že som v mixéri vymiešala najskôr vajcia, s cukrom a maslom, potom mlieko, olej, nescafe, rum, kakao a na záver išiel prášok do pečiva spolu s múkou – všetko v jednej mise mixéra. Nevymastila som plech, ale použila som papier na pečenie.)
Poleva:
Čokoládu na varenie (kľudne i mliečnu) rozpustíme v mikrovlnej trúbe a do nej vmiešame jednu celú kyslú smotanu. Celé to rozotrieme na dezert.
Doporučujem dať do čokolády dve kyslé smotany – aby bolo dosť plnky. A podľa rady maminy mojej kamošky som to ešte vylepšila vyšľahanou šľahačkou (2 ks) v mixéri (použila som z Metra – veľmi dobre držala tvar, nedala som stužovač). Ozdobila som to tekutým Grankom – nádherne sa to vynímalo na bielej šľahačke.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ