Plnená paprika so smotanou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Zelenú papriku očistíme a odstránime vnútro. Umyté mäso pokrájame na kocky a zomelieme. Ryžu umyjeme a necháme odkvapkať. Na rozpustenej masti speníme postrúhanú cibuľu, pridáme ryžu, podlejeme vodou a udusíme do polomäkka.

  2. K pomletému mäsu pridáme vychladnutú ryžu, soľ, rozotretý cesnak, mleté čierne korenie, vajce a všetko spolu dobre zamiešame. Vyčistené papriky naplníme touto plnkou a dáme variť do paradajkovej omáčky. Podávame so zemiakmi, knedľami alebo chlebom.

  3. Paradajková omáčka : Rozpustíme masť, na nej opražíme 50 g postrúhanej cibule, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku. Pridáme paradajkový pretlak so smotanou, podľa potreby zriedime vodou, osolíme, pridáme cukor a necháme zovrieť. Do vriacej omáčky vložíme naplnené papriky a uvaríme.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená