Plnená paprika 2.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Zelenú papriku očistíme a odstránime vnútro. Umyté mäso pokrájame na kocky a zomelieme. Ryžu umyjeme a necháme odkvapkať. Na rozpustenej masti speníme postrúhanú cibuľu, pridáme ryžu, podlejeme vodou a udusíme do polomäkka. K pomletému mäsu pridáme vychladnutú ryžu, soľ, rozotretý cesnak, mleté čierne korenie, vajce a všetko spolu dobre zamiešame. Vyčistené papriky naplníme touto plnkou a dáme variť do paradajkovej omáčky. Podávame so zemiakmi, knedľami alebo chlebom.

Paradajková omáčka : Rozpustíme masť, na nej opražíme 50 g postrúhanej cibule, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku. Pridáme paradajkový pretlak so smotanou, podľa potreby zriedime vodou, osolíme, pridáme cukor a necháme zovrieť. Do vriacej omáčky vložíme naplnené papriky a uvaríme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Omeleta so syrom

Náročnosť

Bowle de Luxe s KBŠ

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Plnené trubičky

Náročnosť

Pečeň v cestičku

Náročnosť