-
Zelenú papriku očistíme a odstránime vnútro. Umyté mäso pokrájame na kocky a zomelieme. Ryžu umyjeme a necháme odkvapkať. Na rozpustenej masti speníme postrúhanú cibuľu, pridáme ryžu, podlejeme vodou a udusíme do polomäkka.
-
K pomletému mäsu pridáme vychladnutú ryžu, soľ, rozotretý cesnak, mleté čierne korenie, vajce a všetko spolu dobre zamiešame. Vyčistené papriky naplníme touto plnkou a dáme variť do paradajkovej omáčky. Podávame so zemiakmi, knedľami alebo chlebom.
-
Paradajková omáčka : Rozpustíme masť, na nej opražíme 50 g postrúhanej cibule, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku. Pridáme paradajkový pretlak so smotanou, podľa potreby zriedime vodou, osolíme, pridáme cukor a necháme zovrieť. Do vriacej omáčky vložíme naplnené papriky a uvaríme.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ