Dulový rôsol

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Zrelé i nezrelé dule umyjeme, okvetie a stopky odstránime, jadrovníky vykrojíme a dule pokrájame na polovice alebo štvrtky. Potom ich zalejeme vodou (polovičným množstvom z váhy dúl) a dobre povaríme (plody sa pritom nesmú rozvariť na kašu). Šťavu precedíme, odvážime a zahustíme približne na polovičný objem, osladíme (600 g kryštálového cukru na 1 kg váhy šťavy) a znova zahusťujeme, až kým nezrôsolovatie. Potrebnú hustotu džemu skúšame tak, že na schladený porcelánový tanierik dáme lyžičku džemu a ak po ochladení stuhne, je džem hotový. Hotový rôsol nalejeme do čistých, suchých a zohriatych pohárov, hneď prikryjeme dvojitým celofánom, previažeme a necháme voľne schladiť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená