Tiramisu

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
3.66
3288 Receptov

Ingrediencie

200g mletého cukru
4 žĺtky
4cl likéru Amaretto
500g syra Mascarpone
250g cukrárenských piškót
väčšia šálka kávy
kakao

Postup receptu

Uvaríme si väčšiu šálku kávy, necháme vychladnúť.
Oddelíme žĺtka zo štyroch vajec a vymiešame ich s niekoľkými lyžičkami cukru- cca 1/3 šálky cukru
V hrnci si necháme zovrieť menšie množstvo vody. Keď voda začne vrieť, stíšime plyn a dáme hrniec so žĺtkami nad paru. S metličkou miešame žĺtka, cca 10- 15 minút.
V inej miske si rozmiešame 2 tégliky mascarpone, ktoré opatrne zmiešame so žĺtkovým krémom.
Do misy ukladáme piškóty, pokvapkáme ich kávou- cca 2 kávové lyžičky na 1 piškótu, pokvapkáme amarettom, natrieme krémom. Ďalej opäť piškóty, káva, amaretto, krém. Na koniec husto posypať kakaom cez sitko a dať do chladničky na min. 4 hod.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Plnený zeler

Náročnosť

Hanácke koláče 1.

Náročnosť

Šťavnatá jablková bábovka

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Miňonky

Náročnosť