Tiramisu

Tiramisu je famózny dezert z Talianska, na jeho prípravu nie je potrebné ani zapnúť trúbu. Tento dezert je postavený na piškótových základoch a má svôj pôvod  v meste Treviso. Tiramisu v preklade znamená “ zdvihni ma“. A svojemu menu nezostáva nič dlžný. Lahodné Amaretto, cukor a káva  spolupracujú stopercentne.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
0
3256 Receptov

Ingrediencie

200g mletého cukru
4 žĺtky
4cl likéru Amaretto
500g syra Mascarpone
250g cukrárenských piškót
väčšia šálka kávy
kakao

Postup receptu

  1. Uvaríme si väčšiu šálku kávy, necháme vychladnúť.

  2. Oddelíme žĺtka zo štyroch vajec a vymiešame ich s niekoľkými lyžičkami cukru- cca 1/3 šálky cukru

  3. V hrnci si necháme zovrieť menšie množstvo vody. Keď voda začne vrieť, stíšime plyn a dáme hrniec so žĺtkami nad paru. S metličkou miešame žĺtka, cca 10- 15 minút.

  4. V inej miske si rozmiešame 2 tégliky mascarpone, ktoré opatrne zmiešame so žĺtkovým krémom.

  5. Do misy ukladáme piškóty, pokvapkáme ich kávou- cca 2 kávové lyžičky na 1 piškótu, pokvapkáme amarettom, natrieme krémom. Ďalej opäť piškóty, káva, amaretto, krém.

  6. Na koniec husto posypať kakaom cez sitko a dať do chladničky na min. 4 hod.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená