Tiramisu

Tiramisu je famózny dezert z Talianska, na jeho prípravu nie je potrebné ani zapnúť trúbu. Tento dezert je postavený na piškótových základoch a má svôj pôvod  v meste Treviso. Tiramisu v preklade znamená “ zdvihni ma“. A svojemu menu nezostáva nič dlžný. Lahodné Amaretto, cukor a káva  spolupracujú stopercentne.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie

200g mletého cukru
4 žĺtky
4cl likéru Amaretto
500g syra Mascarpone
250g cukrárenských piškót
väčšia šálka kávy
kakao

Postup receptu

  1. Uvaríme si väčšiu šálku kávy, necháme vychladnúť.

  2. Oddelíme žĺtka zo štyroch vajec a vymiešame ich s niekoľkými lyžičkami cukru- cca 1/3 šálky cukru

  3. V hrnci si necháme zovrieť menšie množstvo vody. Keď voda začne vrieť, stíšime plyn a dáme hrniec so žĺtkami nad paru. S metličkou miešame žĺtka, cca 10- 15 minút.

  4. V inej miske si rozmiešame 2 tégliky mascarpone, ktoré opatrne zmiešame so žĺtkovým krémom.

  5. Do misy ukladáme piškóty, pokvapkáme ich kávou- cca 2 kávové lyžičky na 1 piškótu, pokvapkáme amarettom, natrieme krémom. Ďalej opäť piškóty, káva, amaretto, krém.

  6. Na koniec husto posypať kakaom cez sitko a dať do chladničky na min. 4 hod.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Citrónový flip

Náročnosť

Roláda podľa Karmen

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút