Fazuľová polievka na kyslo

Ak používame suchú fazuľu, je potrebné ju namočiť na noc alebo na 12 hodín do vody. Vodu vylejeme.
Cibuľu pokrájame na drobno, pridáme 2 nadrobno pokrájané cesnaky a opražíme na roztopenom masle a oleji. Pridáme fazuľu, očistenú a nakrájanú mrkvu, zemiaky aj zeler, chvíľku opražíme a následne pridáme všetky korenia,
Zalejeme vodou (približne 700 – 1000 ml), pridáme soľ, bobkový list a varíme približne 30 minút alebo pokiaľ zemiaky nezmäknú.
Smotanu vymiešame s hladkou múkou, prilejeme trocha vody z polievky a vymiešame. Vlejeme naspäť a varíme ešte 10 minút. Nakoniec do polievky pridáme 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, vlejeme ocot a odstavíme. Môžeme podávať. Prajeme Vám dobrú chuť!
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ