Kura na pive

Tmavé pivo dokáže dodať kuraťu neuveriteľne karamelovú chuť.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
185 Receptov

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

  1. Kura umyjeme, osušíme a nasolíme. Necháme odstáť v soli aspoň 12 hodín a následne soľ zmyjeme a kura opäť osušíme. Marinádu si pripravíme rozmiešaním piva, medu, vody a sójovej omáčky.

  2. Kura naporcujeme a naložíme do pripravenej marinády. Necháme marinovať cez noc. Ráno vyberieme, položíme na namastený plech spolu s nasolenou zeleninou, podlejeme pivom, pridáme pár kociek masla a pečieme pri 200 stupňoch približne 45 minút. Podávame s pečenou zeleninou či zemiakmi. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Domáci slaný karamel

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
indická kuchyňa

Kuracia Tikka Masala

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
kôpor
omáčky

Kôprová omáčka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Americké cookies

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
havajská kuchyňa

Lososová poké miska

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
tvarohový koláč tvarohový krémeš

Tvarohový krémeš s vanilkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút