Kura na pive

Tmavé pivo dokáže dodať kuraťu neuveriteľne karamelovú chuť.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.57
229 Receptov

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

  1. Kura umyjeme, osušíme a nasolíme. Necháme odstáť v soli aspoň 12 hodín a následne soľ zmyjeme a kura opäť osušíme. Marinádu si pripravíme rozmiešaním piva, medu, vody a sójovej omáčky.

  2. Kura naporcujeme a naložíme do pripravenej marinády. Necháme marinovať cez noc. Ráno vyberieme, položíme na namastený plech spolu s nasolenou zeleninou, podlejeme pivom, pridáme pár kociek masla a pečieme pri 200 stupňoch približne 45 minút. Podávame s pečenou zeleninou či zemiakmi. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Krupicový koláč

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Budha miska

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Francúzske zemiaky s klobásou a slovenskou salámou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
koláč
Dezerty

Rýchly broskyňový koláč

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
kuracie krídelká na mede
grilovanie kuracie mäso vhodné na grilovačku

Kuracie krídelká na mede

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
jablká
nepečený dezert

Jablková nepečená torta

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút