Raňajkové bagle

Američania ich milujú. U nás ich však ťažko zohnať – bagle. Upečte si svoje vlastné! Nie je predsa nad ten pocit, dať si na raňajky voňavé čerstvé pečivo!

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
0
182 Receptov

Postup receptu

  1. Pripravíme si kvások – do misky vlejeme 1/2 pohára vody izbovej teploty (37 stupňov), pridáme cukor, sušené droždie a rozmiešame. Necháme kvasiť približne 10 minút.

  2. V miske si zmiešame múku, soľ, 2/3 vlažnej vody a kvások. Miesime, až pokiaľ nemáme hladké cesto.

  3. Cesto presunieme do vymastenej misky, prikryjeme a necháme kysnúť približne 1 hodinu.

  4. Medzitým si rúru nastavíme na 200 stupňov. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 8 častí, vytvarujeme do bochníčkov, prikryjeme a necháme kysnúť ďalších 10 minút. Kým nám cesto kysne, v hrnci si necháme zovrieť vodu, v ktorej si rozmiešame med.

  5. Keď nám bochníčky nakysli, vytvarujeme ich do požadovaného tvaru – do stredu bochníčku zaboríme prst a rozťahujeme. Takto vytvarované bagle vložíme do vriacej vody a ovaríme ich z každej strany približne 30 sekúnd až 1 minútu. Bagle položíme na pekáč a môžeme ich posypať napríklad makom alebo sezamom – rozhodnutie je na Vás.

  6. Pečieme približne 20-25 minút. Podávame v krémovým syrom, kôprom a údeným lososom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

zmrzlina
Dezerty vegan

Zdravá banánová zmrzlina

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
sirup
sirup

Levanduľový sirup

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
rizoto
bezmäsité talianska kuchyňa

Krémové hráškové risotto

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Palacinky na sladko s džemom a ovocím

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Jahňacie kotlety s glazovanou mrkvou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Domáci vaječný likér

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút