Postup receptu
-
Veľký plát mäsa zo sviečkovice alebo stehna naklepeme, potrieme horčicou vymiešanou so sardelkou a s maslom a na to poukladáme plátky slaniny.
-
Na zvyšku pokrájanej slaniny speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, primiešame rozšľahané vajcia, pokrájané kyslé uhorky a trocha podusíme tak, aby zmes nebola priveľmi hustá.
-
Nakoniec ju okoreníme pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou, mletým čiernym korením a podľa chuti prisolíme. Zmes natrieme na plátky slaniny uložené na mäse, mäso zvinieme a previažeme alebo zošijeme bielou niťou.
-
Roládu najprv opečieme v rozpálenej masti zo všetkých strán do ružova a potom ju za občasného podlievania vývarom z kostí alebo horúcou vodou udusíme v rúre do mäkka. Z mäkkej rolády odstránime nite, pokrájame ju na úhľadné rezy, uložíme na misu a polejeme šťavou z mäsa. Podávame so zemiakovými hranolčekmi a so zeleninou podusenou na masle.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ