Plnená hovädzia roláda

Veľký plát mäsa zo sviečkovice alebo stehna naklepeme, potrieme horčicou vymiešanou so sardelkou a s maslom a na to poukladáme plátky slaniny.
Na zvyšku pokrájanej slaniny speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, primiešame rozšľahané vajcia, pokrájané kyslé uhorky a trocha podusíme tak, aby zmes nebola priveľmi hustá.
Nakoniec ju okoreníme pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou, mletým čiernym korením a podľa chuti prisolíme. Zmes natrieme na plátky slaniny uložené na mäse, mäso zvinieme a previažeme alebo zošijeme bielou niťou.
Roládu najprv opečieme v rozpálenej masti zo všetkých strán do ružova a potom ju za občasného podlievania vývarom z kostí alebo horúcou vodou udusíme v rúre do mäkka. Z mäkkej rolády odstránime nite, pokrájame ju na úhľadné rezy, uložíme na misu a polejeme šťavou z mäsa. Podávame so zemiakovými hranolčekmi a so zeleninou podusenou na masle.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ