Plnená hovädzia roláda

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Veľký plát mäsa zo sviečkovice alebo stehna naklepeme, potrieme horčicou vymiešanou so sardelkou a s maslom a na to poukladáme plátky slaniny.

  2. Na zvyšku pokrájanej slaniny speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, primiešame rozšľahané vajcia, pokrájané kyslé uhorky a trocha podusíme tak, aby zmes nebola priveľmi hustá.

  3. Nakoniec ju okoreníme pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou, mletým čiernym korením a podľa chuti prisolíme. Zmes natrieme na plátky slaniny uložené na mäse, mäso zvinieme a previažeme alebo zošijeme bielou niťou.

  4. Roládu najprv opečieme v rozpálenej masti zo všetkých strán do ružova a potom ju za občasného podlievania vývarom z kostí alebo horúcou vodou udusíme v rúre do mäkka. Z mäkkej rolády odstránime nite, pokrájame ju na úhľadné rezy, uložíme na misu a polejeme šťavou z mäsa. Podávame so zemiakovými hranolčekmi a so zeleninou podusenou na masle.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Majonézový šalát

Náročnosť

Vajíčkový šalát s kukuricou

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút

Smotanová majonéza

Náročnosť

Vajcia v kyslej omáčke

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút