Hovädzie pečené mäso so šampiňónmi

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Na kastról dáme masť, cibuľu a koreňovú zeleninu pokrájanú nadrobno a zmes opražíme. Pridáme mäso, zo všetkých strán ho opečieme, podlejeme vývarom z kostí alebo vriacou vodou a v dobre vyhriatej rúre upečieme do polomäkka. Potom pridáme víno a všetky koreniny, podľa potreby podlejeme vriacou vodou a dodusíme. Šťavu z mäsa precedíme, pretrieme do nej mäkkú zeleninu a nakoniec ju ochutíme sójovou omáčkou alebo masoxom. Upečené mäso pokrájame, obložíme šampiňónmi podusenými na masle a trocha zalejeme šťavou. Zvyšok šťavy nalejeme do omáčnika. Podávame s cestovinou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená