Hovädzie pečené mäso so šampiňónmi

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
0
3256 Receptov

Postup receptu

Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Na kastról dáme masť, cibuľu a koreňovú zeleninu pokrájanú nadrobno a zmes opražíme. Pridáme mäso, zo všetkých strán ho opečieme, podlejeme vývarom z kostí alebo vriacou vodou a v dobre vyhriatej rúre upečieme do polomäkka. Potom pridáme víno a všetky koreniny, podľa potreby podlejeme vriacou vodou a dodusíme. Šťavu z mäsa precedíme, pretrieme do nej mäkkú zeleninu a nakoniec ju ochutíme sójovou omáčkou alebo masoxom. Upečené mäso pokrájame, obložíme šampiňónmi podusenými na masle a trocha zalejeme šťavou. Zvyšok šťavy nalejeme do omáčnika. Podávame s cestovinou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Raffaello

Náročnosť

Hovädzie ľadvinky s cibuľovou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Hovädzí závitok

Náročnosť

Citrónový puding

Náročnosť