Mandľový alebo orieškový krém

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Zmäknuté maslo vymiešame s polovicou práškového cukru a so žĺtkami. Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme zvyšok cukru a došľaháme. K žĺtkom pridáme zomleté oriešky alebo mandle po miešané s piškótovými omrvinkami, sneh a postrúhanú citrónovú kôru a zľahka zamiešame. Cesto nalejeme do menšej vymastenej a omrvinkami vysypanej nákypovej formy, ktorú vložíme do pekáča s vodou a v rúre pečieme asi tri štvrte hodiny. Upečený vyklopíme a polejeme teplým mandľovým krémom.
Krém: 2 dl mlieka s cukrom dáme variť. Do ostatného mlieka rozšľaháme žĺtok, krémový prášok, prilejeme k vriacemu mlieku a necháme povariť. Ešte do horúceho krému zamiešame opražené a zomleté mandle alebo oriešky.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená