Hrášková polievka s opečenou bagetkou

Lahodná, krémová hrášková polievka s prekvapením pod povrchom. Chrumkavá cibuľka a opečená bagetka dodajú polievke skvelú chuť. Pripravte si chutnú hráškovú polievku behom pár minút.
Lahodná, krémová hrášková polievka s prekvapením pod povrchom. Chrumkavá cibuľka a opečená bagetka dodajú polievke skvelú chuť. Pripravte si chutnú hráškovú polievku behom pár minút.
Na rozpálenom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku spolu s hráškom.
Pridáme zemiak nakrájaný na malé kocky, zalejeme vývarom a necháme variť.
Keď zemiaky zmäknú, polievku rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko, aby sme sa bavili prebytočných šupiek z hrášku.
Na záver pridáme smotanu na varenie a polievku ešte necháme prejsť varom. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa chuti.
Medzitým si pripravíme na ozdobenie opečenú cibuľku a bagetku – na rozpálenej panvici s trochou oleja orestujeme cibuľu nakrájanú na plátky do zlatista. Odložíme ju bokom a na tej istej panvici opečieme do chrumkava kúsky bagetky z oboch strán.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ