Hŕstková polievka s klobáskou

Vitamínová bomba v podobe zmesi strukovín a koreňovej zeleniny.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
4
12 Receptov

Ingrediencie

300 g hŕstka

3 ks zemiaky

2 ks mrkva

1 ks petržlen

1 ks cibuľa

1 ks cesnak

2 PL olej

2 PL hladká múka

1 ks klobása

1 ČL soľ

1 ČL mletá červená paprika

0,5 ČL mleté čierne korenie

1 ks bobkový list

 

 

 

Ingrediencie pre 6 osôb

Postup receptu

  1. Hŕstku si deň vopred namočíme do vody. Pokiaľ nemáme hŕstkovú zmes, namiešame si ju doma zo strukovín (sušený hrach, sušená fazuľa, šošovica, krúpky).

  2. Namočenú zmes zlejeme a varíme v cca 1,5 l čistej vody. Pridáme trochu soli, bobkový list a varíme do zmäknutia.

  3. Medzitým si očistíme a nakrájame zemiaky a koreňovú zeleninu.

  4. Keď je hŕstková zmes uvarená, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, mrkvu, petržlen a varíme ďalších 20 minút.

  5. Na panvici si pripravíme zásmažku z oleja, na ktorom speníme nakrájanú cibuľku, posypeme hladkou múkou a opražíme do zlatista. Na koniec pridáme mletú papriku a hotovú zásmažku pridáme do polievky. Pre lepšiu chuť môžeme do zásmažky pridať pretlačený cesnak.

  6. Na záver do polievky pridáme na kolieska nakrájanú klobásu, dochutíme soľou a korením, necháme prevrieť a môžeme podávať.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Šošovicová polievka s údeným mäskom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Kapustové fliačky na sladko

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Pohánkové langoše

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
bazalkové pesto sušené paradajky

Pestové tagliatelle so sušenými paradajkami

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
kysnuté cesto

Pečené buchty so slivkovým lekvárom

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Vyprážané rybie filé so zemiakmi

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút