Pohánkové langoše

Čo môže byť lepšie ako doma pripravená „kúpalisková“ klasika? Skúste si vo vašej kuchyni pripraviť chrumkavé langoše na trochu netradičný spôsob.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
4
13 Receptov

Postup receptu

  1. V cca 50 ml vlažnej vody si rozmiešame droždie. Mlieko zohrejeme a zmiešame spolu s droždím a zvyšnou vodou.

  2. Pohánkovú múku, polohrubú múku, mlieko s kvasnicami a olej dáme spolu do misky a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme na pár hodín nakysnúť.

  3. Po nakysnutí do cesta pridáme vajce, štipku soli a znova premiešame.

  4. Z cesta tvarujeme placky s hrúbkou cca 0,5 cm a smažíme na oleji z oboch strán do zlatista.

  5. Na hotové langoše natrieme smotanu, posypeme strúhaným syrom a podľa chuti môžeme pridať aj kečup.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Fliačky s kapustou a kurkumou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Cestoviny

Špagety al tonno

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Vyprážané rybie filé so zemiakmi

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Šošovicová polievka s rastlinnou smotanou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Kapustové fliačky na sladko

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
kysnuté cesto

Pečené buchty so slivkovým lekvárom

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút