Husárska roláda

Veľký plát hovädzieho mäsa vyklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme naň plátky slaniny a kapie v oleji. Stočíme a previažeme niťou. Na oleji opražíme cibuľu do sklovita, pridáme mletú červenú papriku, podlejeme trochu vody. Roládu opečieme najprv na oleji zo všetkých strán, potom vložíme k cibuľke a pod pokrývkou dusíme do mäkka. Mäso počas dusenia občas obraciame a podlievame vlastnou šťavou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme, zaprášime múkou a chvíľu ešte podusíme. Keď sa začne šťava oddeľovať od tuku, pridáme smotanu. Už nevaríme. Precedenú omáčku podávame s nakrájanou roládou a so zemiakmi.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ