Husárska roláda

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Veľký plát hovädzieho mäsa vyklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme naň plátky slaniny a kapie v oleji. Stočíme a previažeme niťou. Na oleji opražíme cibuľu do sklovita, pridáme mletú červenú papriku, podlejeme trochu vody. Roládu opečieme najprv na oleji zo všetkých strán, potom vložíme k cibuľke a pod pokrývkou dusíme do mäkka. Mäso počas dusenia občas obraciame a podlievame vlastnou šťavou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme, zaprášime múkou a chvíľu ešte podusíme. Keď sa začne šťava oddeľovať od tuku, pridáme smotanu. Už nevaríme. Precedenú omáčku podávame s nakrájanou roládou a so zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená