Zavárané marhule

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie pre 6 osôb

Postup receptu

  1. Tvrdé, skoro zrelé marhule preberieme (vyradíme nezrelé a mäkké prezreté plody, ako aj plody z jednej strany zrelé a z druhej nezrelé), roztriedime na malé a veľké, odstopkujeme a umyjeme.

  2. Malé plody spracujeme celé, veľké nožom rozpolíme, vylúpneme kôstku a prípadne aj olúpeme šupku. Potom ich poukladáme do pohárov, zalejeme cukrovým nálevom (pripravíme prevarením vody s cukrom), uzavrieme a sterilizujeme 30 minút pri teplote 77 až 79°C.

  3. Po skončení procesu poháre v sterilizačnom hrnci rýchlo ochladíme pod prúdom studenej vody, asi po dvoch hodinách ich vyberieme a uložíme na tmavé miesto, kde ich pri stálej teplote (okolo 16°C) skladujeme.

  4. Pri konzervovaní marhúľ v polovičkách používame koncentrovanejší nálev (700 g cukru na 1 liter vody). V týchto výrobkoch možno typickú kôstkovú príchuť zachovať pridaním jadierok z kôstok (5-8 jadierok do jedného pohára).

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Dusená mrkva s vňaťou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Jablkový chlebík s kakaom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Sacherová torta

Náročnosť

Dusené kuracie prsia so šampiňónmi

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút