Marhuľový kompót 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Tvrdé, skoro zrelé marhule preberieme (vyradíme nezrelé a mäkké prezreté plody, ako aj plody z jednej strany zrelé a z druhej nezrelé), roztriedime na malé a veľké, odstopkujeme a umyjeme. Malé plody spracujeme celé, veľké nožom rozpolíme, vylúpneme kôstku a prípadne aj olúpeme šupku. Potom ich poukladáme do pohárov, zalejeme cukrovým nálevom (pripravíme prevarením vody s cukrom), uzavrieme a sterilizujeme 30 minút pri teplote 77 až 79°C. Po skončení procesu poháre v sterilizačnom hrnci rýchlo ochladíme pod prúdom studenej vody, asi po dvoch hodinách ich vyberieme a uložíme na tmavé miesto, kde ich pri stálej teplote (okolo 16°C) skladujeme. Pri konzervovaní marhúľ v polovičkách používame koncentrovanejší nálev (700 g cukru na 1 liter vody). V týchto výrobkoch možno typickú kôstkovú príchuť zachovať pridaním jadierok z kôstok (5-8 jadierok do jedného pohára).

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Dulový rôsol

Náročnosť

Kozľací paprikáš

Náročnosť

Kapor v aspiku

Náročnosť

Kelový prívarok 3.

Náročnosť

Teľacie závitky na smotane

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút