Jablkový závin 2.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do múky spravíme väčšiu jamku a prilejeme vlažnú vodu, v ktorej sme roztopili masť a rozšľahali trocha soli, ocot a vajce. Cesto spracúvame najprv nožom a potom rukami, až kým nie je mäkké a lesklé. Potom ho sformujeme do tvaru bochníka, prikryjeme teplým kastrólom a necháme 20 minút odpočívať. Odpočinuté cesto preložíme na múkou posypaný väčší obrus, trocha vyvaľkáme, potrieme roztopeným maslom a rukami opatrne vytiahneme natenko. Hrubé okraje odrežeme, cesto posypeme vychladnutou strúhankou opraženou na masle, dve tretiny cesta posypeme olúpanými jablkami pokrájanými na tenké plátky, cukrom zmiešaným so škoricou, hrozienkami, pokrájanými olúpanými mandľami a pokvapkáme rumom. Potom cesto pomocou obrusu zvinieme, preložíme na plech vymastený maslom, povrch potrieme maslom a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Počas pečenia povrch závinu potierame maslom. Upečený posypeme vanilínovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená