-
Do múky spravíme väčšiu jamku a prilejeme vlažnú vodu, v ktorej sme roztopili masť a rozšľahali trocha soli, ocot a vajce. Cesto spracúvame najprv nožom a potom rukami, až kým nie je mäkké a lesklé.
-
Potom ho sformujeme do tvaru bochníka, prikryjeme teplým kastrólom a necháme 20 minút odpočívať. Odpočinuté cesto preložíme na múkou posypaný väčší obrus, trocha vyvaľkáme, potrieme roztopeným maslom a rukami opatrne vytiahneme natenko.
-
Hrubé okraje odrežeme, cesto posypeme vychladnutou strúhankou opraženou na masle, dve tretiny cesta posypeme olúpanými jablkami pokrájanými na tenké plátky, cukrom zmiešaným so škoricou, hrozienkami, pokrájanými olúpanými mandľami a pokvapkáme rumom.
-
Potom cesto pomocou obrusu zvinieme, preložíme na plech vymastený maslom, povrch potrieme maslom a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Počas pečenia povrch závinu potierame maslom. Upečený posypeme vanilínovým cukrom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ