Lokše

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme do nich vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. Pokrájame ho na kusy, na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu a na horúcej platni opečieme po oboch stranách.

  2. Upečené lokše potrháme na kúsky, dáme do cedníka, prelejeme horúcou vodou, pridáme do udusenej kapusty. Všetko spolu premiešame.

  3. Príprava kapusty: nadrobno ju posekáme, dáme na masť, v ktorej sme cukor upražili na karamel a dáme dusiť. Trochu osolíme a pred podávaním lokše môžeme posypať cukrom podľa chuti.

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    jún 08, 2022 / 12:16

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená