Karfiolová polievka s lievankou

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Očistený, na ružičky rozobratý karfiol a pokrájaný hlúbik aj s drobnými listami a cibuľou dáme do vriacej vody a uvaríme do mäkka. Z oleja a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju vodou, rozmiešame, vlejeme do uvareného karfiolu, osolíme a chvíľu povaríme. Vajce s múkou dobre vymiešame a necháme asi 15 minút stáť. Potom cesto cez obrátené strúhadlo zavaríme do vriacej polievky a povaríme. Nakoniec pridáme posekanú zelenú petržlenovú vňať.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená