Orechová roláda 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
0
3256 Receptov

Postup receptu

Cukor miešame so žĺtkami a s postrúhanou citrónovou kôrou 25 až 30 minút. Potom zľahka po častiach primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh, múku a zomleté orechy. Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vyložili papierom, vymastili maslom a posypali múkou, a rýchlo upečieme do ružová. Upečené cesto vyklopíme, opatrne z neho stiahneme papier, znova ho položíme na papier, spolu s papierom zvinieme a necháme vychladnúť. Potom rozbalíme, papier odstránime, roládu potrieme malinovým alebo ríbezľovým lekvárom, stočíme a povrch opäť trocha potrieme lekvárom. Zmäknutú čokoládu vymiešame s kúskom masla dohladka a polejeme celú roládu. Ak je poleva prihustá, rozriedime ju pomalým pridávaním horúcej vody. Nakoniec roládu posypeme ešte zomletými orechmi a ozdobíme polovičkami vlašských orechov.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kakaová saláma

Náročnosť

Polievka z kostí

Náročnosť

Langoše

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Pomarančové toasty

Náročnosť

Mrkvová polievka

Náročnosť