Kávová torta

Plnka: Jemne zomletú zrnkovú kávu zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu stáť. 50 g cukru dáme na suchú panvicu a upražíme na karamel, zalejeme ocedenou kávou a povaríme na hustotu medu. Maslo vymiešame s cukrom a vychladnutým karamelom.
Celé vajcia dáme do kotlíka, pridáme cukor a šľahačom na sneh šľaháme nad parou, kým sa masa nezohreje. Potom ju z pary odstavíme a šľaháme, kým nevychladne. Do vychladnutej zamiešame múku, cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Vychladnuté dvakrát naplocho prekrojíme, plátky potrieme kávovou plnkou a zložíme na seba. Vrch torty polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme čokoládovými kávovými zrnami.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ