Guláš z hlivy ustricovej

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie

500g hlivy ustricovej
300 g zemiakov
100 g cibule
1 čl mletej červenej papriky
2 PL masti (olej)
1 ČL horčice
2 bobkové listy
1 PL majoránu
soľ
rasca
podľa chuti korenie čierne
1/2 – 1 L vody (podľa toho aký ho kto chce mať hustý)

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme umytú, na hrubšie rezance pokrájanú hlivu a prudko opekáme 1-3 minúty. Zmes osolíme, poprášime mletým čiernym korením, rascou, mletou červenou paprikou. Podľa potreby pridáme trochu vody, aby sa zmes nepripálila. Potom vložíme očistené a na malé kúsky pokrájané zemiaky,bobkový list, horčicu a potrebné množstvo vody. Varíme asi 20 minút a pred dovarením dochutíme majoránom, prípadne ešte korením a horčicou. Podávame s chlebom.
Do gulášu môžme pridať na tanieri 1 PL kyslej smotany.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Zemiakové rezance

Náročnosť

Mozočková polievka

Náročnosť

Zeleninový mozoček

Náročnosť

Mäsové lekno

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút