Ingrediencie
500g hlivy ustricovej
300 g zemiakov
100 g cibule
1 čl mletej červenej papriky
2 PL masti (olej)
1 ČL horčice
2 bobkové listy
1 PL majoránu
soľ
rasca
podľa chuti korenie čierne
1/2 – 1 L vody (podľa toho aký ho kto chce mať hustý)
- 500 g Hliva ustricová
- 300 g Zemiaky
- 100 g Cibuľa
- 1 cl Mletá paprika
- 2 pl Bravčová masť
- 1 cl Horčica
- 2 ks Bobkový list
- 1 pl Majorán
- 500 ml Voda
Postup receptu
Očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme umytú, na hrubšie rezance pokrájanú hlivu a prudko opekáme 1-3 minúty. Zmes osolíme, poprášime mletým čiernym korením, rascou, mletou červenou paprikou. Podľa potreby pridáme trochu vody, aby sa zmes nepripálila. Potom vložíme očistené a na malé kúsky pokrájané zemiaky,bobkový list, horčicu a potrebné množstvo vody. Varíme asi 20 minút a pred dovarením dochutíme majoránom, prípadne ešte korením a horčicou. Podávame s chlebom.
Do gulášu môžme pridať na tanieri 1 PL kyslej smotany.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ