Sviečková na smotane 2.

Očistenú a odblanenú sviečkovicu popreťahujeme na rezance nakrájanou slaninou, osolíme, okoreníme a v kastróle na oleji z obidvoch strán opečieme. Potom k nemu pridáme očistenú a na plátky pokrájanú zeleninu a pražíme tak dlho, až zelenina sčervená. Pridáme korenie, podlejeme bujónom a zakryté pečieme v rúre. Počas pečenia mäso občas podlíevame. Keď je sviečková mäkká, dopečieme ju bez zakrytia do zlatista. Upečené mäso vyberieme na nahriaty tanier. Šťavu so zeleninou zahustíme múkou a rozriedime bujónom. Korenie vyberieme a omáčku rozmixujeme alebo prelisujeme. Nakoniec pridáme smotanu a ešte krátko povaríme. Hotovú omáčku podľa chuti prikyslíme citrónovou šťavou (octom). Podávame so žemľovými knedľami.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ