Kotlíkový guláš aby nepálila záha.

Náročnosť
Čas prípravy
35 minút
3.66
3289 Receptov

Ingrediencie

1,5 kg Hovädzí krk alebo kliška
300g bravčové plece
Bravčová masť
soľ
3-4 väčšie cibule
3-5 strúčikov cesnaku
5 ks parajky
3-4 zelené papriky
4 veľké a dva malé zemiaky
ml.čierne korenie
ml sladká paprika
1 gulášové korenie
drtená rasca
drtený majorán
1-2 čili papričky
1-2 lyžice plnotučnej horčice

Postup receptu

Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu,po stmavnutí pridáme nadrobno nakrájanú papriku a po chvíli na malé kocôčky nakrájané paradajky-aby sa rozvarili aj šupky. Hodíme tam dva celé malé zemiaky. Pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso a dusíme do polomäka-doba záleží od veku dobytka…
Potom pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso, soľ, koreniny, horčicu a dusíme kým nieje bravčovina skoro mäkká. Teraz pridáme na kocky nakrájané zemiaky, dolejeme vodu, najlepšie uvarenú, dosolíme a pred ukončením dochutíme majoránkou, pretlačeným cesnakom a čili paprikou.
PS:Ak sa prvé dva zemiaky nerozvarili rozpučíme ich varechou o stenu kotlíka.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená