Lekvárové pirohy s makom

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie pre 5 osôb

Postup receptu

  1. Do preosiatej múky pridáme vajce, soľ, vodu a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré na pomúčenom lopári vyvaľkáme. Na polovicu rozvaľkaného cesta lyžičkou kladieme maličké kôpky lekváru a druhou polovicou cesta ich prikryjeme.

  2. Cesto okolo lekváru stlačíme na štvorčeky, ostrôžkou pokrájame a dáme vyvariť do vriacej vody. Uvarené pirohy polejeme rozpusteným maslom a posypeme zomletým makom a cukrom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Vyprážaná pečeň

Náročnosť

Zeleninová krúpová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Morčacie prsia a la Stroganov

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút