Lekvárové pirohy s makom 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Do preosiatej múky pridáme vajce, soľ, vodu a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré na pomúčenom lopári vyvaľkáme asi na hrúbku stebla. Na polovicu rozvaľkaného cesta lyžičkou kladieme maličké kôpky lekváru a druhou polovicou cesta ich prikryjeme. Cesto okolo lekváru stlačíme na obdĺžničky alebo štvorčeky, ostrôžkou pokrájame a dáme vyvariť do vriacej vody. Uvarené pirohy polejeme rozpusteným maslom a posypeme zomletým makom a cukrom. Namiesto maku ich môžeme posypať orechmi, opraženou krupicou alebo strúhankou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená