Hovädzie mäso dusené s karotkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Umyté a osušené mäso opečieme v celku na horúcom oleji zo všetkých strán. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a necháme ju zapeniť. Potom mäso podlejeme horúcou vodou, posolíme, okoreníme a prikryté dusíme.

  2. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme na kolieska pokrájanú karotku a spolu s mäsom dodusíme. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na porcie.

  3. Do šťavy s udusenou karotkou pridáme maslo, do ktorého sme zamiešali múku, a všetko necháme ešte povariť. Nakoniec pokrm okyslíme citrónovou šťavou a pridáme pokrájané mäso. Podávame s varenými zemiakmi posypanými posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    máj 27, 2022 / 15:21

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Fazuľa po Bulharsky

Náročnosť

Smotanový osúch

Náročnosť

Cibuľová polievka

Náročnosť

Chutný teľací perkelt

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
fazuľový prívarok
prívarok Vegetariánske jedlo

Fazuľový prívarok

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút