Malinovo-černicová galetka

Galetka je typický dezert, pochádzajúci z Francúzska. Je rýchly, jednoduchý a neuveriteľne chutný. Jeho príprava vám zaberie maximálne 15 minút a v chladničke vydrží pár dní. Navyše sa dá galetka spraviť s hocakým ovocím!

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.57
229 Receptov

Ingrediencie pre 8 osôb

Postup receptu

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na veľkosť formy. Maliny a černice obalíme v cukre, naukladáme na cesto a pokvapkáme šťavou citróna. Okraje pozohýbame, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme približne 30 minút pri 190 stupňoch. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

steak

Hovädzí flank steak s batátovou kašou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
cestoviny
omáčky

Hríbová omáčka na špagety

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
losos
fit recept zdravé

Losos so zázvorovou marinádou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
bryndzové halušky

Bryndzové halušky na tradičný slovenský spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
mousse
Dezerty

Mousse z horkej čokolády

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
cuketové cestoviny
fit recept zdravé

Cuketové cestoviny

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút