Malinovo-černicová galetka

Galetka je typický dezert, pochádzajúci z Francúzska. Je rýchly, jednoduchý a neuveriteľne chutný. Jeho príprava vám zaberie maximálne 15 minút a v chladničke vydrží pár dní. Navyše sa dá galetka spraviť s hocakým ovocím!

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
136 Receptov

Ingrediencie pre 8 osôb

Postup receptu

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na veľkosť formy. Maliny a černice obalíme v cukre, naukladáme na cesto a pokvapkáme šťavou citróna. Okraje pozohýbame, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme približne 30 minút pri 190 stupňoch. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Hovädzí steak s opekanými zemiakmi

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Cuketové placky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
banánový chlieb
Dezerty

Banánový chlebík

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
guličky
desiata rýchle zdravé

Guľky z ovsených vločiek

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Caprese sendvič

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
polievky

Mrkvová krémová polievka s hokkaido tekvicou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút