Ríbezľový koláč

Neviete čo s ríbezľami a lekváru máte plno? Pripravte si s nami tento skvelý koláč plný šťavnatých ríbezlí!

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
0
100 Receptov

Postup receptu

  1. Začneme tým, že si ríbezle umyjeme a presunieme ich do hrnca. Pridáme 2 ks vanilkového cukru, 50-100 ml vody a necháme zovrieť na kašu. Rúru si predhrejeme na 220 stupňov.

  2. Medzitým si rozvaľkáme lístkové cesto a vložíme ho do vymastenej formy. Potom cesto poprepichujeme párkrát vidličkou.

  3. Keď máme rozvarené ríbezle, približne 50 ml šťavy si odlejeme do pohára, pridáme vanilkový puding v prášku, rozmiešame a opäť vylejeme do ríbezľovej zmesi. Teraz by nám zmes mala začať hustnúť.

  4. Celú zmes vylejeme na lístkové cesto a dáme piecť do rúry na približne 30 minút alebo pokiaľ nebude mať cesto zlatisté okraje. Necháme vychladnúť v chladničke a podávame. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Bolonské špagety s mletým mäsom a bazalkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Majonéza omáčky

Domáca majonéza s pečeným cesnakom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
krémová polievka tekvica hokkaido

Hokkaido krémová polievka s tekvicovými semienkami

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Špenátové halušky s bryndzou a slaninkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Francúzske zemiaky s klobásou a slovenskou salámou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
indická kuchyňa

Kuracia Tikka Masala

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút