Zapekané zemiaky s vajcom a syrom

Chrumkavá zemiaková dobrota so syrom, ktorej málokto odolá.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.66
3289 Receptov

Ingrediencie

1 kg zemiakov
100 g rastlinného tuku
6 vajec
soľ
3 – 4 strúčiky cesnaku
3 – 4 trojuholníky taveného syra
1/4 l mlieka
pažítka alebo petržlenová vňať

Ingrediencie pre 1 osobu

Postup receptu

Zemiaky uvaríme v šupke. Potom ich ošúpeme a vychladnuté nakrájame na krúžky. Štyri vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nasekáme nadrobno. Syr postrúhame. Ohňovzdornú nádobu vymastíme. Zvyšný tuk rozpustíme, zmiešame s rozotretým cesnakom a so soľou. Do nádoby dáme najskôr vrstvu zemiakov, potom vrstvu vajec a syra, pokvapkáme tukom a pokračujeme, kým sa nám všetko neminie. Poslednou vrstvou musia byť zemiaky. Dáme do rozohriatej rúry zapiecť na 10 minút. Potom zalejeme trochu osoleným mliekom a rozšľahanými vajciami a pečieme do ružova. Podávame posypané petržlenovou vňaťou alebo pažitkou. Podávame so šalátom a acidofilným mliekom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pečená krkovička

Náročnosť

Langoše

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Zaprávaný králik

Náročnosť