Zapekané zemiaky s vajcom a syrom

Chrumkavá zemiaková dobrota so syrom, ktorej málokto odolá.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

1 kg zemiakov
100 g rastlinného tuku
6 vajec
soľ
3 – 4 strúčiky cesnaku
3 – 4 trojuholníky taveného syra
1/4 l mlieka
pažítka alebo petržlenová vňať

Ingrediencie pre 1 osobu

Postup receptu

Zemiaky uvaríme v šupke. Potom ich ošúpeme a vychladnuté nakrájame na krúžky. Štyri vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nasekáme nadrobno. Syr postrúhame. Ohňovzdornú nádobu vymastíme. Zvyšný tuk rozpustíme, zmiešame s rozotretým cesnakom a so soľou. Do nádoby dáme najskôr vrstvu zemiakov, potom vrstvu vajec a syra, pokvapkáme tukom a pokračujeme, kým sa nám všetko neminie. Poslednou vrstvou musia byť zemiaky. Dáme do rozohriatej rúry zapiecť na 10 minút. Potom zalejeme trochu osoleným mliekom a rozšľahanými vajciami a pečieme do ružova. Podávame posypané petržlenovou vňaťou alebo pažitkou. Podávame so šalátom a acidofilným mliekom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená