Zemiaky uvaríme v šupke. Potom ich ošúpeme a vychladnuté nakrájame na krúžky. Štyri vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nasekáme nadrobno. Syr postrúhame. Ohňovzdornú nádobu vymastíme.
Zvyšný tuk rozpustíme, zmiešame s rozotretým cesnakom a so soľou. Do nádoby dáme najskôr vrstvu zemiakov, potom vrstvu vajec a syra, pokvapkáme tukom a pokračujeme, kým sa nám všetko neminie. Poslednou vrstvou musia byť zemiaky.
Dáme do rozohriatej rúry zapiecť na 10 minút. Potom zalejeme trochu osoleným mliekom a rozšľahanými vajcami a pečieme do ružova. Podávame posypané petržlenovou vňaťou alebo pažitkou. Podávame so šalátom a acidofilným mliekom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ