Medovníky 2.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Na doske zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, postrúhanú citrónovú kôru, mletú škoricu, aníz, potlčený klinček a mleté nové korenie. Do zmesi spravíme jamku, prilejeme roztopený vychladnutý med, rozšľahané vajcia a vypracujeme tuhé cesto. Vyvaľkáme ho, formičkami povykrajujeme rozličné tvary, uložíme ich na povoskovaný alebo maslom potretý a múkou vysypaný plech a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Upečené a vychladnuté medovníky polejeme kakaovou alebo čokoládovou polevou a ozdobíme farebnou cukrovou krupicou alebo polovičkami olúpaných mandlí.
Kakaová poleva: Maslo vymiešame s kakaom a za stáleho miešania pomaly pridávame cukor uvarený s vodou na niť. Len čo poleva na okraji misky začne tuhnúť, hneď začneme polievať medovníky.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Parížsky krém

Náročnosť

Zubáč na ružičkovom keli s gaštanmi

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút

Rezance

Náročnosť