Na doske si zmiešame všetky sypké ingrediencie: múku, cukor, prášok do pečiva, postrúhanú citrónovú kôru, mletú škoricu, aníz, potlčený klinček a mleté nové korenie.
Do zmesi si spravíme jamku, do ktorej prilejeme roztopený vychladnutý med, rozšľahané vajíčka a vypracujeme tuhé cesto.
Cesto vyvaľkáme na mierne pomúčenej doske, aby sa cesto nelepilo. Formičkami povykrajujeme rozličné tvary a uložíme ich na povoskovaný alebo maslom potretý a múkou vysypaný plech. a v dobre vyhriatej rúre upečieme.
Medovníky pečieme v rúre vyhriatej na 170° približne 10 minút.
Upečené a vychladnuté medovníky polejeme kakaovou alebo čokoládovou polevou a ozdobíme farebnou cukrovou krupicou alebo polovičkami olúpaných mandlí.
Kakaová poleva: Maslo vymiešame s kakaom a za stáleho miešania pomaly pridávame cukor uvarený s vodou na niť. Len čo poleva na okraji misky začne tuhnúť, hneď začneme polievať medovníky.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ