Medovníky 2.

Skvelý recept na mäkkučké (nielen) vianočné medovníky plné typických vôní a chutí.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

300 g hladkej múky
150 g práškového cukru
polovica balíčka prášku do pečiva
trocha mletej škorice a anízu
1 klinček
mleté nové korenie
kôra z polovice citróna
120 g medu
2 vajcia
vosk na potretie plechu (alebo maslo a hrubá múka)
mandle alebo farebná cukrová krupica na ozdobenie

Kakaová poleva:
50g masla
10g kakaa
100 g kockového alebo kryštálového cukru
2 dl vody

Ingrediencie pre 1 osobu

Postup receptu

  1. Na doske si zmiešame všetky sypké ingrediencie: múku, cukor, prášok do pečiva, postrúhanú citrónovú kôru, mletú škoricu, aníz, potlčený klinček a mleté nové korenie.

  2. Do zmesi si spravíme jamku, do ktorej prilejeme roztopený vychladnutý med, rozšľahané vajíčka a vypracujeme tuhé cesto.

  3. Cesto vyvaľkáme na mierne pomúčenej doske, aby sa cesto nelepilo. Formičkami povykrajujeme rozličné tvary a uložíme ich na povoskovaný alebo maslom potretý a múkou vysypaný plech. a v dobre vyhriatej rúre upečieme.

  4. Medovníky pečieme v rúre vyhriatej na 170° približne 10 minút.

  5. Upečené a vychladnuté medovníky polejeme kakaovou alebo čokoládovou polevou a ozdobíme farebnou cukrovou krupicou alebo polovičkami olúpaných mandlí.

    Kakaová poleva: Maslo vymiešame s kakaom a za stáleho miešania pomaly pridávame cukor uvarený s vodou na niť. Len čo poleva na okraji misky začne tuhnúť, hneď začneme polievať medovníky.

  6. Môžeme podávať!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená