Orechová torta 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme tuhý sneh, múku, zomleté orechy a postrúhanú citrónovú kôru. Zľahka premiešame, vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme v stredne teplej rúre. Vychladnutú tortu dvakrát vodorovne prerežeme, diely potrieme krémom a ukladáme na seba. Vrch môžeme potrieť a ozdobiť krémom alebo poliať čokoládovou polevou a potom ozdobiť krémom.
Krém: Mlieko dáme variť. V malom množstve studeného mlieka rozmiešame žĺtok a maizenu. Keď mlieko vrie, prilejeme mlieko s maizenou a so žĺtkom a povaríme. Maslo vymiešame s cukrom, po častiach primiešame vychladnutý krém, rum, zomleté orechy a vanilkový cukor.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Dusené roštenky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Gazdovský guláš

Náročnosť

Výborná domáca paštéta

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny 30 minút

Teľacie stehno so šampiňónmi

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny