Ingrediencie
400 g hovädzieho mäsa
soľ
cesnak
horčica
60 g údenej slaniny
40 g oleja
40 g cibule
5 g múky
- 400 g Hovädzie mäso
- 60 g Slanina
- 40 g Olej stolný
- 40 g Cibuľa
- 5 g Múka hladká
Postup receptu
Hovädzie rezne naklepeme, potrieme soľou s rozotretým cesnakom a horčicou, priložíme tenký plátok údenej slaniny, stočíme, spojíme špáradlom a sprudka opečieme na oleji. Závitky vyberieme. Na olej pridáme očistenú posekanú cibuľu, popražíme, závitky vložíme späť, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Udusené závitky vyberieme a odstránime z nich špáradlá. Šťavu mierne zaprášime múkou, povaríme a nalejeme na závitky. Podávame k nim zemiaky alebo ryžu a šalát.
Zanechať komentár