Parené buchty

Klasika z detstva! Vráťte sa do detských čias vďaka sladkým pareným buchtám. Sú jemné ako obláčik a ich prípravu zvládne ich naozaj každý.

Viac chutných receptov nájdete tu.

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Do preosiatej múky pridáme rozdrobené droždie, vajce, vlažné osladené mlieko, soľ a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Na pomúčenom lopári cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm, pokrájame na rovnaké štvorčeky, do ktorých zabaľujeme kúsky lekváru a znova necháme vykysnúť.

  2. Buchty varíme buď voľne vo vode 8-10 minút (podľa veľkosti), alebo na nádobu s vodou dáme sito s buchtami, ktoré tesne prikryjeme a varíme 15-20 minút. Hotové buchty polejeme rozpusteným maslom a posypeme zomletým makom zmiešaným s cukrom.

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    máj 18, 2022 / 12:50

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho pridať medzi obľúbené!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Jablkový závin

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Bazové víno

Náročnosť

Hovädzí vývar s cestovinou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút