Parené buchty

Klasika z detstva! Vráťte sa do detských čias vďaka sladkým pareným buchtám. Sú jemné ako obláčik a ich prípravu zvládne ich naozaj každý.
Viac chutných receptov nájdete tu.
Klasika z detstva! Vráťte sa do detských čias vďaka sladkým pareným buchtám. Sú jemné ako obláčik a ich prípravu zvládne ich naozaj každý.
Viac chutných receptov nájdete tu.
Do preosiatej múky pridáme rozdrobené droždie, vajce, vlažné osladené mlieko, soľ a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Na pomúčenom lopári cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm, pokrájame na rovnaké štvorčeky, do ktorých zabaľujeme kúsky lekváru a znova necháme vykysnúť.
Buchty varíme buď voľne vo vode 8-10 minút (podľa veľkosti), alebo na nádobu s vodou dáme sito s buchtami, ktoré tesne prikryjeme a varíme 15-20 minút. Hotové buchty polejeme rozpusteným maslom a posypeme zomletým makom zmiešaným s cukrom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho pridať medzi obľúbené!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ