Parené buchty s makom 2.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do preosiatej múky pridáme rozdrobené droždie, vajce, vlažné osladené mlieko, soľ a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Na pomúčenom lopári cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm, pokrájame na rovnaké štvorčeky, do ktorých zabaľujeme kúsky lekváru a znova necháme vykysnúť. Buchty varíme buď voľne vo vode 8-10 minút (podľa veľkosti), alebo na nádobu s vodou dáme sito s buchtami, ktoré tesne prikryjeme a varíme 15-20 minút. Hotové buchty polejeme rozpusteným maslom a posypeme zomletým makom zmiešaným s cukrom. Namiesto maku môžeme použiť aj inú posýpku.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Smotanová majonéza

Náročnosť

Hubová omáčka

Náročnosť

Zaprávané teľacie mäso

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny