Pečený bažant so slaninou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie pre 6 osôb

Postup receptu

  1. 60 gramov slaniny nakrájame na pásiky. Bažanta umyjeme, osušíme a niektoré miesta na stehnách a prsiach prešpikujeme, aby sme do nich mohli dať slaninu. Stehná zviažeme pomocou špagátu k sebe.

  2. Na panvici si opečieme zbytok slaniny, cibule nakrájanej nadrobno a pridáme aj maslo. Pražíme, až pokiaľ nie je slanina aj cibuľa sklovitá. Pridáme rozdrvené čierne korenie, prilejeme červené víno, osolíme a varíme ešte 3 minúty.

  3. Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Do plechu vylejeme vínovú zmes, pridáme osoleného bažanta a pečieme 30 minút. Počas pečenia bažanta polievame šťavou z výpeku.

  4. Následne bažanta otočíme a necháme dopiecť (trvá to asi 30-50 minút). Odstránime špagát, ktorým sme zviazali stehná, z výpeku odstránime guličky korenia a premiestnime naspäť na panvicu či do menšieho hrnca. Pridáme lyžicu múky, lyžicu vody a necháme zhustnúť. Bažanta podávame preliateho omáčkou a s opekanými zemiakmi. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    máj 25, 2022 / 09:52

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Zemiaky zapečené so smotanou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Šišky 2.

Náročnosť

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina