Plnená teľacia hruď 3.

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny 30 minút
0
3256 Receptov

Postup receptu

Teľaciu hruď zbavíme kostí, očistíme, spravíme do nej otvor, zvonka i znútra osolíme, naplníme plnkou a otvor zošijeme alebo uzavrieme drievkom. Do pekáča na rozpálenú masť urovnáme kosti, položíme na ne mäso plnkou nahor a pečieme v rúre asi 10 minút. Potom mäso obrátime plnkou nadol a pečieme asi hodinu. Nakoniec mäso znova obrátime a dopečieme do červena. Pri pečení podlievame vriacou polievkou z kostí alebo vodou. Mäkké mäso vyberieme, pokrájame a uložíme na misu. Šťavu zaprášime múkou, podusíme, zalejeme polievkou, povaríme a podávame osobitne v omáčniku.
Plnka: Maslo vymiešame so soľou, pridáme žĺtky, strúhanku navlhčenú smotanou alebo mliekom, posekanú zelenú petržlenovú vňať, mletý muškátový kvet, postrúhanú citrónovú kôru a nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh a suchú strúhanku. Do plnky môžeme pridať aj jedno vajce uvarené na tvrdo a pokrájané na kocky, konzervovaný zelený hrášok a šunku alebo slaninu pokrájanú na kocky. Podávame so zemiakovou kašou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená