Postup receptu
-
Teľaciu hruď zbavíme kostí, očistíme, spravíme do nej otvor, zvonka i znútra osolíme, naplníme plnkou a otvor zošijeme alebo uzavrieme drievkom. Do pekáča na rozpálenú masť urovnáme kosti, položíme na ne mäso plnkou nahor a pečieme v rúre asi 10 minút. Potom mäso obrátime plnkou nadol a pečieme asi hodinu. Nakoniec mäso znova obrátime a dopečieme do červena. Pri pečení podlievame vriacou polievkou z kostí alebo vodou. Mäkké mäso vyberieme, pokrájame a uložíme na misu. Šťavu zaprášime múkou, podusíme, zalejeme polievkou, povaríme a podávame osobitne v omáčniku.
-
Plnka: Maslo vymiešame so soľou, pridáme žĺtky, strúhanku navlhčenú smotanou alebo mliekom, posekanú zelenú petržlenovú vňať, mletý muškátový kvet, postrúhanú citrónovú kôru a nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh a suchú strúhanku. Do plnky môžeme pridať aj jedno vajce uvarené na tvrdo a pokrájané na kocky, konzervovaný zelený hrášok a šunku alebo slaninu pokrájanú na kocky. Podávame so zemiakovou kašou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ