Plnka: Na troche masla (60 g) udusíme posekanú zelenú petržlenovú vňať, posekanú pečeň a žalúdok z kurčaťa. Zvyšok masla (80 g) vymiešame so soľou a žĺtkami, pridáme mletý muškátový kvet, vychladnutú udusenú pečeň a žalúdok, žemľu pokrájanú na kocky a 3 pl smotany, z bielkov ušľahaný tuhý sneh, podľa potreby strúhanku a všetko spolu zľahka premiešame.
Kurča očistíme, vypitveme a nadvihneme opatrne kožu od hrvoľa až k prsiam. Otvor naplníme plnkou a zašijeme silnou bielou niťou. Na pekáči rozohrejeme maslo, vložíme doň pripravené osolené kurča, povrch natrieme maslom a pečieme na 190 stupňoch po dobu 1 hodinu. Kurča obraciame po približne 30 minútach a za častého potierania maslom a podlievania polievkou alebo vodou ho upečieme aj z druhej strany. Prajeme Vám dobrú chuť!
Paulína
06 júna, 2022 /
07:52
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ