Pečené plnené kuriatko

Pre viac chutných receptov kliknite sem.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Plnka: Na troche masla (60 g) udusíme posekanú zelenú petržlenovú vňať, posekanú pečeň a žalúdok z kurčaťa. Zvyšok masla (80 g)  vymiešame so soľou a žĺtkami, pridáme mletý muškátový kvet, vychladnutú udusenú pečeň a žalúdok, žemľu pokrájanú na kocky a 3 pl smotany, z bielkov ušľahaný tuhý sneh, podľa potreby strúhanku a všetko spolu zľahka premiešame.

  2. Kurča očistíme, vypitveme a nadvihneme opatrne kožu od hrvoľa až k prsiam. Otvor naplníme plnkou a zašijeme silnou bielou niťou. Na pekáči rozohrejeme maslo, vložíme doň pripravené osolené kurča, povrch natrieme maslom a pečieme na 190 stupňoch po dobu 1 hodinu. Kurča obraciame po približne 30 minútach a za častého potierania maslom a podlievania polievkou alebo vodou ho upečieme aj z druhej strany. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    jún 06, 2022 / 07:52

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Krémový teľací perkelt

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Bryndzové halušky

Náročnosť

Jablkové rezy

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Holandská omáčka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Krupicový trhanec

Náročnosť