Plnené kurča 4.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Kurča očistíme, vypitveme a nadvihneme opatrne kožu od hrvoľa až k prsiam. Otvor naplníme plnkou a zašijeme silnou bielou niťou. Na pekáči rozohrejeme maslo, vložíme doň pripravené osolené kurča, povrch natrieme maslom a v rúre upečieme najprv z jednej strany do červená. Potom kurča obrátime a za častého potierania maslom a podlievania polievkou alebo vodou ho upečieme aj z druhej strany do červená.
Plnka: Na troche masla udusíme posekanú zelenú petržlenovú vňať, posekanú pečeň a žalúdok z kurčaťa. Zvyšok masla vymiešame so soľou a žĺtkami, pridáme mletý muškátový kvet, vychladnutú udusenú pečeň a žalúdok, žemľu pokrájanú na kocky a navlhčenú smotanou, z bielkov ušľahaný tuhý sneh, podľa potreby strúhanku a všetko spolu zľahka premiešame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená