Plnené zemiaky 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Zemiaky očistíme, trochu vydlabeme, dáme do vody. Vydlabanú časť posekáme, zmiešame s mäsom, soľou, cibuľou, korením, vegetou, žĺtkami a mliekom. Pridáme posekanú petržlenovú vňať. Zemiaky osušíme, postavíme ich vedľa seba do hrnca, naplníme plnkou, zalejeme vývarom, a varíme 30 minút. Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme postrúhaný syr. Zemiaky vyberieme, dáme do ohňovzdornej nádoby, vrch zalejeme snehom a zapečieme v horúcej rúre. Z vývaru, pretlaku, múky, cukru a citrónovej šťavy pripravíme omáčku a podávame ju so zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená